Afgelopen vrijdag was er een bijeenkomst van de werkplaats voor methodiekontwikkeling. Deze werd vanuit verschillende instellingen goed bezocht. Onder voorzitterschap van Albert de Vries bracht Truida de Raaf het onderwerp 'begeleiden of behandelen' in. Dit onderwerp belichtte ze vanuit de mogelijkheden die de antroposofische zorg biedt om gedrag en problemen bij cliënten te behandelen zonder bijvoorbeeld allopatische medicatie te hoeven inzetten. Ook krijgen deze behandelingen vorm in het dagelijkse leven en vraagt het om een multidisciplinaire aanpak. Vervolgens was er ruimte om te reageren en vragen te stellen wat tot een open en levendige discussie leiden. In het tweede deel werd een casus van één van de deelnemers behandeld.

Vanuit de NVAZ was John Benjamin te gast, hij legde de deelnemers van de werkplaats de vraag voor hoe hun werk in deze werkplaats naar buiten meer zichtbaar kan worden gemaakt. Vanuit de instellingen waren er vragen over het doel en het resultaat van deze werkplaats. Vanuit de deelnemers waren de reacties verschillend. Voor een aantal is de werkplaats een plek om hun als professional met collega's te ondersteunen in hun werk, de term 'ontwikkeling'is gericht op hun eigen professionele ontwikkeling. Voor andere deelnemers levert hetgeen wat er ingebracht wordt een bijdrage aan het ontwikkelen van het gebruik van methodiek in de antroposofische zorg. De vraag om het werk van de werkplaats zichtbaarder te maken nemen ze mee en hier wordt in de loop van hte jaar op terug gekomen.

Vanuit de evaluaties blijkt in ieder geval dat de deelnemers de werkplaats positief waarderen. Er is nog ruimte voor nieuwe deelnemers om zich aan te sluiten. De data voor dit jaar zijn op de vrijdagen 29 september en 24 november. Aanmelden kan via een mail aan Albert de Vries Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .